2,5 TIMMES MANTRAMEDITATION - KIRTAN KRIYA
2016-05-18

Denna morgon gör vi Kirtan Kriya, en av de centrala meditationerna i Kundaliniyogatraditionen, vars effekter är många, mångfacetterade och mångdimensionella. Det är en meditation för total balans och transformation som går in och påverkar många olika aspekter av vårt psyke och våra liv. Den hjälper oss att vara i flöde med livet – att ta emot det som kommer, vara uppfyllda och närvarande av det som är och kunna släppa taget om det som lämnar oss. Mantrat omorganiserar det undermedvetna så att vi spontant och naturligt kan bryta vanor, mönster och beroenden. Det är en meditation som ökar blodflödet till hjärnan och ger bättre minne, reducerar stress och stimulerar kopplingen mellan de båda hjärnhalvorna.

Läs mer effekter av denna fantastiska meditation här: 
http://www.huffingtonpost.com/dharma-singh-khalsa-md/meditation-alzheimers_b_3625181.html
www.kundaliniyoga.org/kyt15.html

DATUM: 18 maj
PRIS: 120kr
SCHEMA: 04:45 Japji, 05:00 Uppvärmning, 05:30 Kirtan kriya meditation, 08:10 Uttoning
(det går bra att droppa in fram till 05:30, då stänger vi dörren)
ANMÄLAN OCH FRÅGOR: klas@kundaliniyogacenter.se | 070-4097893
Det går bra att sova på centret från tisdagen, meddela Klas under dagen i sånna fall. 

Det rekommenderas starkt att du tar med något att täcka huvudet med, då blir effekterna av meditationen starkare och du kan härbärgera dem bättre.
Ta gärna med frukost så kan vi äta tillsammans efter meditationen!

Varmt välkommen på en väldigt speciell morgon!

 

SOLSTICE CELEBRATION
2016-06-21

Kom och fira ljuset med oss!

Vi har en lång historia av solfirande i vårt land. Nu närmar sig dygnet då solen är med oss som allra längst och vi vill fira detta genom att bjuda in till en festlig kväll i yogans tecken.

Vår röda tråd genom aftonen är tacksamhet, överflöd och gemenskap. Hur det än ser ut i våra liv just nu, låt oss stanna upp och rikta vår uppmärksamhet mot allt det vackra vi faktiskt har! Det vackra var och en utav oss är.

Vi firar med yoga, meditation, dans, sång och gong. Och som sig bör kring midsommar avslutar vi med smarrig jordgubbstårta, en yogisk variant såklart!

Så ta på dig finaste yogastassen, sätt en blomma i turbanen / håret, ta gärna med en vän eller flera och kom och fira årets sommarsolstånd med oss!

Varmt, innerligt och hjärtligt välkommen!

Viveka, Annki, Klas och Rita

”Appreciation is an art and a lifestyle and a source of happiness and fulfillment. It’s called gratitude—an attitude of gratitude. ”

 Yogi Bhajan 6/27/84

Tid: 21 juni 18.00- 21.00
Kostnad: 390:-, eller ta med en vän och gå två för 600:-
Info: Rita på welanderrita@gmail.com

SOMMARENS KUNDALINIYOGA-FEST 2016
2016-07-05

Kom och förgyll din sommar med en härlig Kundaliniyoga-upplevelse. En upplyftande, påfyllande och närande vecka av kraftfull och hjärtöppnande Kundaliniyoga och meditation - i underskön svensk natur tillsammans med andra yogisar! 

Denna vecka står musiken och ljudvibrationerna i centrum. Från suggestiva trummor till spröda klanger, gongbad, klangskålar och livemusik i alla yogapass. Det blir konserter, naturupplevelser, god vegetarisk mat, glada dansfötter och härlig gemenskap. Och kanske morgondopp i sjön, bastubad, kanottur och kvällar framför elden.

DET DAGLIGA PROGRAMMET INNEHÅLLER:

-Aquarian Sadhana*

-Workshops på spännande teman blandat med musik, dans, gong och meditation

-Eftermiddagsyoga och meditation

-Fantastiska måltider

-Kvällsprogram: konsert, massage, gong, sång, bastu etc.

-Mycket tid i naturen

-Bara vara, slappa, promenera, leka..

Lärare är Annki Warberg-Landahl och Klas Landahl med musikervännerna Anna Elwing och Joakim Schakonat. 

Varmt välkommen till en vecka fylld av livsfirande, hängivenhet, hjärta och själ!

Inga förkunskaper krävs.

PLATS: Borntorpet, Skinnskatteberg (www.shambalagatherings.com)

DATUM: 5-10 juli (start kl 15 den 5/7, avslut kl 15 den 10/7)

PRIS: 4.900 kr (boende i dubbelrum), 3.900 kr (tältplats). Priset inkluderar boende och mat 

ANMÄLAN OCH FRÅGOR: klas@kundaliniyogacenter.se

*Aquarian Sadhana = Sjungande Japji (själens sång), 1 timme energigivande yogapass och 62 min mantrameditation till levande musik.

 

JAAP SAHIB
2016-09-16

- väck helgonet och krigaren inom dig!

Jaap Sahib är ett kraftfullt poem skrivet av sikhernas 10:e guru, Guru Gobind Singh - ett vördat helgon och en orädd krigare, en ledare för sitt folk och en gudomligt inspirerad poet. Orden i Jaap Sahib är som en våg efter våg av hyllningar till det gudomliga. En hyllning till det som är en formlös, kravlös och opersonlig kreativ kraft och intelligens. När vi reciterar Jaap Sahib kallar vi ut 950 kvaliteter som beskriver denna gudomlighet och vi hamnar i djupare resonans med dessa kvaliteter inom oss. 

Kraften i texten ligger i att recitera den. När du reciterar denna text väcker du din slumrande kraft, din inneboende skönhet och din förmåga att manifestera vad som helst i denna värld. Recitera den och du kommer inte längre se vänner och fiender utan människor som manifesterar olika kvaliteter ur samma källa. Recitera den och bli mindre styrd av rädslor och mer linjerad med gudomlig inspiration och kärleksfullhet. 

Rytmen i Jaap Sahib är som en galopperande häst och det taktfasta ljudet från dess klapprande hovar trummar in krigarsjälen i ditt medvetande – mod, fokus, beredd att stå upp för din sanning och ditt kall.

Välkommen till en yogahelg på Stockholm Kundaliniyogacenter där du bland annat kommer få lära dig:

- Att recitera Jaap Sahib

- Kraftfulla och effektiva yogiska tekniker från Guru Gobind Singh

- Yoga och meditation för den 10:e yogiska kroppen: Strålande kroppen

- Yogisk filosofi och historia

- Yogisk, stärkande mat

Kursen är öppen för alla. 
Kom med öppet sinne och var beredd att gå djupt!

LÄRARE: Klas Landahl
DATUM: 16-18 sept 
TID: Fre kl 17:30-20:00, lör & sön kl 06:00-15:00
PLATS: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholmsg. 79
PRIS: 1600 kr vid anmälan och betalning innan 1 augusti. Därefter 1900 kr för hela helgen eller 1050 kr för en dag. Priset inkluderar måltider (lätt middag fre kväll, frukost och lunch lör-sön).
ANMÄLAN: klas@kundaliniyogacenter.se

"Jaap Sahib is a mighty ocean of God's grace and compassion. I encourage you to plunge into it and enjoy its bliss. You will emerge transformed and rejuvenated. Your anxieties, fears, and afflictions will drop away like dead leaves in autumn, replaced by fragrant spring breeze which will sweep through you, bringing the blossoms of strength, courage, and tranquility. With this transformation, you will find the worldly challenges and problems so puny that you will sail through them smoothly, successfully, and as if effortlessly, because God's grace and power will be operating through you. What is more, your spirit will be constantly soaring upwards toward its ultimate goal of union with God."

- Baba Virsha Singh

 

 

© 2015 - Stockholm Kundaliniyogacenter