2,5 TIMME GURU RAM DAS MEDITATION
2016-10-09

Kom låt oss fira tillsammans!

Låt hjärtat sjunga och själen manifestera mirakel i ditt liv!

Guru Ram Das, sikhernas fjärde guru, var känd som "the Lord of miracles" eftersom mirakulösa saker hände i hans närhet. Han är uppskattad för sin djupa hängivenhet, ödmjukhet och villighet att tjäna mänskligheten. När vi sjunger till Guru Ram Das väcker vi upp dessa kvaliteter än mer i oss själva.

Guru Ram Das har en väldigt viktig plats i Kundaliniyogatraditionen då Yogi Bhajan såg honom som sin personliga lärare. Han är en stor varm famn som vi kan vända oss till för vägledning, healing och beskydd.

Den 9 oktober firar vi hans födelsedag med att chanta mantrat "Dhan Dhan Ram Das Guru" i 2,5 timme, tillsammans med yogisar över hela världen. Detta är en möjlighet att uppleva något väldigt speciellt, att sitta så länge och meditera transformerar medvetandet på en djup nivå. Detta hjärtöppnande mantra bjuder in mirakel att manifestera sig i våra liv och det öppnar våra ögon inför de mirakel som redan sker runt omkring oss.

Yogi Bhajan sa att de 11 dagarna innan Guru Ram Das födelsedag är en tid där böner lättare kan få svar och uppmuntrade yogisar att chanta detta mantra 11-31 minuter om dagen fr.o.m. 29 sept. Detta är också ett bra sätt att lära sig mantrat utantill inför 2,5 timmes meditationen.

Gör hela 12-dagars sadhanan, eller anslut till sanghaten den 9 okt!
Utskrifter av mantrat finns på plats.

DATUM: 9 okt kl 06:00-09:00
PLATS: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholme
PRIS: 120kr
ANMÄLAN OCH FRÅGOR: klas@kundaliniyogacenter.se
 

YOGI BHAJANS 5 SUTROR FÖR VÅR TID
2016-10-23

5 kraftfulla workshops med yoga, meditation, yogisk filosofi, levande musik och gong.

En sutra är destillerad visdom – ett större budskap koncentrerat till en mening.

En mening som vi till viss del kan förstå när vi läser den men som när den vecklas ut, visar sig ha fler dimensioner.

Yogi Bhajans centrala budskap är att mänskligheten, just nu, kollektivt förändrar sitt medvetande. Vi är på väg att växa in i vårt hjärtas medvetande och den era som vi just påbörjat kallas för Vattumannens tidsålder, the Aquarian Age.

Han beskrev övergången från den gamla tidsepoken som en utmanande tid med stora förändringar både på personliga, kollektiva och globala plan och han gav oss en stor skatt av värdefulla tekniker för att stå stabila, vitala, vakna och hjärtcentrerade i dessa tider.

Han destillerade ner sin undervisning till 5 sutror att förstå, följa och integrera i våra liv för att kunna leva harmoniskt i den nya tidsåldern.

1. Recognize that the other person is you

2. There is a way through every block

3. When the time is on you, start, and the pressure will be off

4. Understand through compassion or you will misunderstand the times

5. Vibrate the cosmos, the cosmos shall clear the path

I denna yogiska fördjupningsserie vecklar vi ut visdomen i varje sutra och ser hur vi kan integrera dess budskap i oss själva, i vår vardag och i våra relationer.

Välkommen till fem djupgående, kraftfulla workshops med levande musik! Varje yogapass integreras och fördjupas med hjälp av gongen. Mellan varje tillfälle kommer du få med dig en meditation och specifika uppgifter att praktisera hemma för att manifestera sutrans budskap i ditt liv.

Dessa klasser riktar sig till den erfarna yogin/yogaläraren som önskar fördjupning i sitt eget praktiserande och i sin förståelse. Du bör ha minst en termin kundaliniyogapraktiserande bakom dig.

DATUM:

SÖ 23 OKT kl 14-17   Recognize that the other person is you

SÖ 4 DEC kl 14-17      There is a way through every block

SÖ 22 JAN kl 14-17     When the time is on you, start, and the pressure will be off

TI 28 FEB kl 17.30-20.30       Understand through compassion or you will misunderstand the times

SÖ 30 APRIL kl 14-17            Vibrate the cosmos, the cosmos shall clear the path.

PRIS: 1490:- för alla 5 workshops. 390:-/tillfälle.

I priset ingår frukt och te. Du får även med dig meditation och kriya hem.

LÄRARE: Kursen leds av Annki och Klas Warberg-Landahl.

ANMÄLAN: klas@kundaliniyogacenter.se

PLATS: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholmsg. 79

   

SPIRITUAL FITNESS!
2016-10-28

En workshop med Viveka

Modig i vardagen, varm i hjärtat och djupt insiktsfull. Låt det få vara du!

Spiritual Fitness behövs idag! Styrkan och flexibiliteten att möta livet och vardagen, varandra och varje given situation med en alltjämt närvarande kontakt med ditt innersta. Där du har din själ som den sanna inre kompassen och verkliga vägledaren i ditt liv.

Att äga möjligheten och modet att vara vältrimmad inte bara till kropp och sinne – det är kanske ett av vår tids största utmaning. Att odla din Spiritual Fitness, att sätta ditt andliga välmående riktigt högt på kartan - det är det som behövs för att du ska känna dig närd på alla plan. Känna sann lycka och tillfredsställelse i livet.

Så kom och låt ditt sinne få stilla sig, din kropp få genomvitaliseras – så att din själs röst och kraft kan få komma igenom!

Med härliga kraftfulla yogaövningar, inspirerande ord på vägen, meditationsupplevelser och närande djupavslappning kommer du närmre din sanna potential. Kom och väck din Spiritual Fitness!

Alla är varmt välkomna. Du kommer som du är; ny för yogan eller redan yogabiten. 

<3 Viveka

DATUM: Fredag 28 oktober
TID: 17.30-20.00
KOSTNAD: 350 kr. Ta med en vän och betala 500 kr för er båda.
LÄRARE: Viveka Pasquier
PLATS: Stockholm Kundaliniyoga Center
ANMÄLAN/INFO: viveka@kundaliniyogacenter.se

JAPJI - SJÄLENS SÅNG
2016-11-12

Annki Warberg-Landahl och Klas Landahl
12-13 nov

Välkommen till vår årliga fördjupningskurs i Japji – en inspirationshelg där vi dyker in i den djupa visdom och medvetenhet som förmedlas i denna text. En helg med chanting, meditation, starka kriyor och samtal för att väcka budskapet i Japji till liv in i våra liv.

Japji Sahib är Guru Nanaks vackra poem om livet – själens spontana sång om enhet, fulländning och storslagenhet. I denna text finns nycklar till hur vi kan förhålla oss till livet för att leva i enkelhet, flöde och glädje. Att dagligen recitera Japji är en väldigt kraftfull metod för att accelerera den andliga utvecklingen. Det ger dig kontakt med din inre gudomlighet, din inre källa till visdom och din inre renhet och hjälper dig att leva ditt liv från den platsen. 

Förståelsen av Japji har många olika aspekter som vi kommer belysa och undersöka i denna kurs. Vi kommer bland annat gå igenom:
- Vetenskapen om Naad: hur och varför mantran fungerar
- Korrekt uttal av Gurmukhi
- Genomgång och fördjupad förståelse av några olika teman ur Japji 
- Hur vi kan använda Japjis budskap i vår vardag
- Kraftfulla kriyor och meditationer relaterade till Japji

Kursen är både för dig som gått vår Japji-kurs tidigare och du som inte gjort det. På lördagen kommer vi gå igenom Shabd Guru (vetenskapen om ljud), gurmukhi-uttal, historia runt Japji och Guru Nanak etc. På söndagen kommer vi djupdyka in i några väl valda verser ur Japji för att förstå dess budskap och integrera det i våra liv. Båda dagarna innehåller kriya, meditation och chanting. Du som gått Japji-kursen tidigare kanske nöjer dig med att vara med på söndagen, eller så vill du komma och fräscha upp baskunskaperna på lördagen. 

DATUM: 12-13 november, kl 09-17
PRIS: 1600 kr för båda dagarna eller 950 kr för en dag
FRÅGOR: klas@kundaliniyogacenter.se

Uttalanden från tidigare års deltagare:

Väldigt givande fördjupning i Japji's fascinerande värld, där jag verkligen uppskattar den grundliga förklaringen av uttalet, anekdoterna om Guru Nanak som jag kopplar väldigt starkt till och den sköna blandningen av teori, praktik blandat med kriyor och meditationer. Plus att det var jättehärligt att mötas med yogafamiljen, äta middag ihop och att det fanns möjlighet att sova över på centret.
- Martin

Wow tack!
Fick Japji som gåva - tack!
Läser varje dag. 
Livet känns bra:)
Hade inga förväntningar på kursen (kunde bara vara med lör) fick mer insiktsfulla samtal och kunskap från er än väntat. 
- Matilda

Tusen tack till er, härligt inspirerande. Börjar nu förstå lite mer av glädjen med Japji. 
- Kerstin

Min intention inför helgen var att återknyta kontakten med Japji och det blev ett kärt återseende, nu läser jag min vers varje dag och ibland hela.
Tack igen för en underbar helg!
Sat Nam från Lena

Helgen var ett välgörande bad i Japji's oändliga ocean av vishet; välkomnande och omslutande. Våra kloka och kunniga lärare guidade oss genom allt från korrekt uttal, stanzornas olika faser, utmanande kriyor och sköna meditationer. Mysigt och upplysande. Tack alla yogisar för en underbar helg.
- Unmani

Hej!  Tack för en underbar helg. Sitter på tåget hem nu och bara ler!
- Karin

Tack för en djupt transformerande helg. Tack för att ni levererar oss till oss själva. Till vår essens. Och speglar våra Sat Nam. Tack för fantastisk delning av visdom, musik och kriyor i ett vackert flöde. 
- Christina
 

YOGISKT NYÅR
2016-11-29

För fjärde året i rad samlas vi för en hjärtsprakande och djupt transformerande nyårshelg på Borntorpet. Under ett par magiska dagar bjuds det på en mustig blandning av spännande och kraftfulla meditationer och Kundaliniyogapass, dansande fötter, fantastisk mat och en massa hängiven sång och levande musik. Vi låter dagarna innehålla reflektion och firande, stillhet och rörelse, lekfullhet och spontana upptåg.

Borntorpet är en kursgård mitt i Bergslagens stillsamma skogar. Här njuter vi av naturens magiska lugn, badar bastu, vinterdoppar oss i sjön, tittar upp mot stjärnhimmeln. Vi tänder nyårseld, går med facklor i skogen och låter olika ceremonier få sätta intention och riktning för ett nytt år.

Det här är ett retreat för dig som vill vandra in i 2017 med en rejäl dos ökad energi och inspiration, klarhet och kraft. Öppen, mottaglig och beredd att ta emot det nya året.
Varmt välkommen!
/ Annki Warberg-Landahl och Klas Landahl

PLATS: Shambala Gatherings, Borntorpet, Skinnskatteberg (ca 2 timmar väster om Sthlm)
DATUM: Vi börjar 15.00 den 29 dec – och slutar 15.00 den 1 jan
PRIS INKL KOST & LOGI 3.500:- vid anmälan och betalning innan 5 dec.
Därefter kostar det 4.100:- Par från gemensamt hushåll betalar 6.200:-/ 7.100:-
INFO & ANMÄLAN: klas@kundaliniyogacenter.se

Begränsat antal platser - anmäl dig i god tid!

 

GURU DEV SINGH MÄSTAREN I SAT NAM RASAYAN - DEN YOGISKA HEALINGTEKNIKEN
2017-02-032017-02-042017-02-05

Nu i februari kommer Guru Dev Singh 3 dagar till Stockholm. Hans resor världen över har minskat rejält så ta chansen att träffa denna mästare här i Sverige medan den finns.

Under dessa dagar delar Guru Dev Singh med sig av sin djupa visdom och kunskap i Sat Nam Rasayan och de kundaliniyogiska teknikerna. Detta är en väldig gåva, att få ta del av denna mästares närvaro, flera dagar i rad och dessutom på hemmaplan.

Genom utövandet av Sat Nam Rasayan kommer du allt eftersom att uppleva ett djupt meditativt tillstånd och inre tystnad. Du utvecklar din finstämdhet och din intuition.

Du som är lärare eller utövare av kundaliniyoga och verkligen vill gå djupare – här har du chansen till förfining av dig själv och yogaläraren inom dig.

Du som vill ta del av och lära dig mer om teknikerna inom den yogiska healingtraditionen – kom!

Du som önskar mer närvaro i tillvaron – kom du med!

Alla är varmt välkomna - både nyfikna nybörjare och vana utövare.

Läs mer om Sat Nam Rasayan här:

www.kundaliniyogainstitutet.se

www.satnamrasayan.it

Datum:

Fredag 3/2-17, kl. 15-21.

Lördag 4/2-17, kl. 10-17.

Söndag 5/2-17, kl. 10-17.

Kostnad: Alla tre dagarna 3 100 kr, per dag 1 300 kr.

Plats: Stockholm Kundaliniyoga Center, Reimersholmsgatan 79.

Anmälan: Maila till Annika Waldenström, eller klicka på knappen här nere till höger. 

OBS!! Kom ihåg att i din anmälan skriva vilken eller vilka av dagarna du anmäler dig till.

Mera info: Annika Waldenström på mail eller 070-3750285 eller Viveka Pasquier på mail eller 0709-586605.

LA GOMERA WOMEN’S RE:TREAT
2017-04-01

1-8 april Kanarieöarna

Varmt välkommen till en glittrig vårvecka på en magisk ö i Atlanten.

Detta är en njutarvecka för alla kvinnor som vill ge sig själv en kärleksfull, inspirerande och upplyftande livsinjektion.

La Gomera och retreatcentret Finca Argayall är en av mina favoritplatser på jorden. Här har jag delat retreat och tankat livskraft i flera år. Här finns en unik, storslagen natur med majestätiska vulkanberg och den korallblåa Atlanten som breder ut sig åt alla håll.

I varm och systerlig gemenskap gör vi upplyftande kundaliniyoga, transformerande och helande meditationer, flödar i dans och vibrerar våra hjärtan i sång. Tillsammans med naturen gör vi en spännande upptäcksresa genom de 5 elementen; jord, vatten, eld, luft och eter.

Vi vandrar i bergen, förundras över stjärnorna och gör cermonier på heliga kraftplatser. Vi vilar, återhämtar och fyller på. Vi vaknar och somnar till vågskvalp, låter våra kroppar bli solkyssta och serveras enastående, vegetariska måltider.

Välkommen att ge dig själv en galet njutningsfull och livsbejakande vecka !

Annki

Retreatet leds av Annki Warberg- Landahl som i många år med varmt och stort hjärta skapar plats för kvinnors växande. Hon har undervisat i kundaliniyoga och personlig utveckling i över 16 år. Mona Edwertz som administrerar retreatet kommer även dela härliga danspass.

Alla kvinnor, i alla åldrar, från alla länder och kulturer är varmt, varmt välkomna!

Vid behov kommer retreatet vara på engelska.

TID: 1-8 april, 2017

PLATS: La Gomera, Kanarieöarna. Finca Argayall - www.argayall.com

PRIS KURS: 3.500:- om du anmäler dig innan 31 december. Sedan kostar det 4.100:-

BOENDE HELPENSION: från €54/dygn som bokas via Mona.

Begränsat antal platser - boka i tid.

Flygresa ingår ej. Boka flyg till Teneriffa i god tid för bra priser.

ANMÄLAN & PRAKTISK INFO: kontakta Mona:  mona.edwertz@gmail.com    

Röster från tidigare deltagare:

”Vilken fantastisk och transformerande resa! Den kom verkligen helt rätt i tiden för mig och den har kommit att bli en av de viktigaste och mest transformerande händelserna jag varit med om”

” jag gillade verkligen upplägget med yoga, dans och cermonier och att det fanns gott om tid för vila och reflektion”

”mina wow-upplevelser är transformationscermonin på bergsplatån vid havet, elddansen med Mona och dialogen mellan den inre mannen och den inre kvinnan”

” Tack för helt fantastisk yoga och meditation och underbart ledarskap”

”vill tacka för en underbar vecka. Så inspirerande och otroligt läkande och transformerande på många nivåer. Annki, du är en stor inspirationskälla och fantastisk kvinnlig förebild.

”Verkligen transformativt! Underbar plats, fantastiskt att få vara så mycket i naturen och härliga vandringar. Tusen tack.”

            

 

 

© 2015 - Stockholm Kundaliniyogacenter